Binnenfort Fort 5 krijgt invulling met coworking

Print
Edegem - Wanneer de technische diensten binnenkort de deur van het binnenfort van Fort 5 achter zich toetrekken, schept die verhuizing er ruimte voor een proefproject rond co-working.
Met de verwerving van het aanpalende kasteeldomein Hof ter Linden begin dit jaar werd de Edegemse droom om dat domein samen met het aanpalende Fort 5 om te vormen tot een groene long plots levensvatbaar. Terwijl Edegem aan de hand van inspraakmomenten zich nog dit najaar hoopt een concreet beeld van de toekomst van Hof ter Linden te vormen, is het met dat werk voor Fort 5 net klaar.
Zoals vooraf gedacht, verschuift in die nieuwe visie voor Fort 5 de speeltuin aan Vestinglaan naar de hoofdingang aan Fort V-straat, waar ook enkele hellingen worden gelegd met oog op een avontuurlijke beleving. Het buitenfort krijgt met een aantal nieuwe heuvels een rol als speelbos toebedeeld. De huidige locatie van de speeltuin moet dan een natte natuurzone met broedgelegenheid voor watervogels worden. Ook voor het binnenfort klinkt het plan veelbelovend.
"Een verkenning van de markt die een jaar terug is opgestart, heeft veel duidelijk gemaakt. Zo is gebleken dat aanvankelijke pistes voor een invulling van het binnenfort als hotel, restaurant of een seniorenresidentie moeilijk zouden worden", laat schepen voor Fort 5 Wim Verrelst verstaan. Om alvast meer culturele evenementen over de vloer te krijgen, wil Edegem onder meer het sanitair en de vloer van de binnenkoer van het binnenfort aanpakken.
Ook naar een voorstel van een bedrijfje van oud-Edegemnaren om in de bestaande kantoorruimte van het binnenfort een 'proeftuin' voor coworking op te zetten, hebben beiden wel oren. "Coworking gaat verder dan het principe van gedeelde kantoorruimte. Een plek voor coworking staat voor een georganiseerd gezamenlijk gebruik van kantoren door zelfstandigen met verschillende specialisaties, die vaak bij hun thuis tussen vier muren werken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan architecten of IT-ontwerpers. Omdat alle voorzieningen er al liggen, is het concept ook perfect toepasbaar in het binnenfort. Bij wijze van spreken moet enkel nog het slot op de deur worden veranderd", weet Wim Verrelst nog.
Jan Van de Poel

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio