Niemand wil Lamottige brug

Niemand wil Lamottige brug

Niemand wil Lamottige brug

Print
Mechelen - Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) schuift de beslissing over de toekomst van de Van Beethovenbrug door naar het volgende stadsbestuur. Ondertussen is wel duidelijk dat een verhuizing van de 'Lamottige brug', zoals ze in de volksmond ook wordt genoemd, naar de Vrouwvliet uitgesloten is.
Over de voetgangersbrug tussen de Vismarkt en Lamot is al heel wat inkt gevloeid. Meteen na de plaatsing in april 2011 lokte het uitzicht van de brug heel wat protest uit. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) reageerde en liet weten dat ze opnieuw zou verdwijnen. Het stadsbestuur zou de Vlaamse bouwmeester betrekken bij een nieuw ontwerp.

Zover is het anderhalf jaar later nog altijd niet gekomen. "De hogere overheid is niet te vinden voor een verhuizing van de brug naar de Vrouwvliet aan het Tivolipark", zegt Somers nu. Adjunct-stadssecretaris Johan Verhulst bevestigt dat. "Onroerend Erfgoed liet weten dat het een verhuizing niet ziet zitten omdat het landschap beschermd natuurgebied is. Voorlopig is er geen alternatief voor de brug, en wij kunnen ze moeilijk in een hangar leggen", stelt hij.

Mechelen heeft wel een studie laten uitvoeren om de bestaande brug aan te passen. Somers: "Er zijn twee of drie voorstellen waar de ontwerper Secchi en Vigano mee kan leven. Het lijkt me beter die beslissing te nemen in een politiek rustiger klimaat, en ze over te laten aan een volgend stadsbestuur." Daarmee is de voorspelling van menig Mechelaar en de oppositie uitgekomen. "Wij hebben altijd geweten dat Somers dit dossier over de verkiezingen zou tillen. Hij dacht dat de Mechelaar wel zou wennen aan de brug en ze zou vergeten, maar dat is dus niet het geval", reageert CD&V-lijsttrekker Walter Schroons. Een mening die Marc Hendrickx (N-VA) en Frank Creyelman (Vlaams Belang) met hem delen.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen, de regionale bijlage in Gazet van Antwerpen.

SVH

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio