Mechelaar richt Bewoners Partij op

Mechelaar richt Bewoners Partij op

Mechelaar richt Bewoners Partij op

Print
Met zijn nieuwe Bewoners Partij zorgt Jan Mussin tussen de traditionele partijen voor kleur in de Mechelse verkiezingscampagne. "Ik wil geen burgemeester worden, maar een 'burgedienster' die houdt van de mensen en hen helpt", zegt hij.
Na de stadslijst Vld-Groen-m+, sp.a, CD&V, N-VA, Vlaams Belang, en PVDA+is de Bewoners Partij formatie nummer zeven die op 14 oktober naar de gunst van de kiezer in Mechelen dingt. Ruim honderd handtekeningen, meer had Jan Mussin niet nodig om zijn eenmanspartij op te richten en zich aan de Mechelaar te presenteren als kandidaat-gemeenteraadslid.

Mirjan Mussin, zo luidt zijn naam officieel, kwam zich twaalf jaar als politiek vluchteling in de Dijlestad vestigen. "Ik was journalist in Kazachstan, maar ik ben moeten vluchten voor het regime", geeft hij aan. Ondertussen heeft hij hier een nieuw leven opgebouwd als zaakvoerder van Happy Taxi. Mussin: "Ik hou van Mechelen, en ik wil de mensen ook meer laten genieten van hun stad."

Zijn Bewoners Partij wil onder andere het standbeeld van Margareta van Oostenrijk opnieuw op de Grote Markt, dat de autoluwe binnenstad wordt afgeschaft, en dat de politie vriendelijker omgaat met de burger. "Agenten moeten geen boetes uitschrijven, maar zorgen voor de orde", zegt hij nog.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Mechelen, de regionale bijlage in Gazet van Antwerpen.

SVH

Foto Joris Herregods

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio