Mode

Album: Stro en appelsienen, typisch Belgisch

Print

Album: Stro en appelsienen, typisch Belgisch

Jean-Paul Lespagnard is van origine een Luikse truckerszoon, en die roots lijkt de man niet te verloochen. Tijdens zijn laatste defilé in Parijs toonde hij op de Belgische beats van The Sound of C enkele silhouetten gebaseerd op het carnaval van Binche.

In de collectie vind je heel wat linnen terug, kleurrijke leeuwen en kronen doen ons dan weer meer wegdromen van een reis door Afrika dan het Belgische carnaval. Maar dat stro, de honderden appelsienen en het kippengaas, waar de mensen in Binche traditiegetrouw hun ramen mee beschermen als de feestvierders met appelsienen smijten, deed dan wel weer terugdenken aan het stadje.

"België moet je beleven. De cultuur en de tradities van mijn land raken mij en zijn een inspiratiebron van mijn ontwerpen. Toch vind ik dat alle mode draagbaar moet blijven. Anders heb je er niets aan", aldus Lespagnard in een krant van Corelio.

Meer info: www.thalys.com

Wil jij zelf eens naar Parijs afzakken om de laatste modetrends mee te pikken? Speel dan zeker mee met onze wedstrijd! She.be geeft samen met Thalys namelijk enkele tickets naar Parijs weg.

NIET TE MISSEN