Q8 vernieuwt snelwegparkings op E313

Q8 vernieuwt snelwegparkings op E313

Q8 vernieuwt snelwegparkings op E313

Print
Ranst - Tafelen langs de E313-E34 in Ranst is tot volgende lente in beide richtingen moeilijk, met brandstoffenleverancier Q8 dat zijn shops en restaurants op beide snelwegparkings moderniseert.
Als concessiehouder van de snelwegparkings in beide richtingen van de E313 in Ranst heeft oliemaatschappij Kuwait Petroleum er onlangs een grootschalige modernisering van de faciliteiten opgestart. "Zowel de parking, het shopgedeelte als het restaurant worden op beide parkings in Ranst aangepakt. Van die werken wordt ook gebruik gemaakt om in regel te komen met vernieuwde milieuwetgeving. Zo moet op de parking in de rijrichting van Antwerpen een lpg-tank, die zich vandaag nog bovengronds bevindt, ondergronds worden gebracht", overloopt Erik Castelein het project.

"Omdat de aannemer in het snelwegrestaurant binnen de bestaande constructie werkt, kan dat niet geopend blijven. Anders ligt dat bij de shops. De oude shops liggen apart van het restaurant, terwijl ze in de toekomst verhuizen naar een nieuwe locatie die erbij aansluit. Dat betekent dat de oude shops gewoon openblijven, totdat het nieuwe onderkomen ervoor is afgewerkt. Zowel voor de shops als voor de parking verwachten we dat de werken in de periode april-mei klaar zullen zijn. De opening van het nieuwe snelwegrestaurant verwachten we in de loop van juni of juli volgend jaar." Het totale kostenplaatje voor de vernieuwing van beide snelwegparkings is geraamd op 10,3 miljoen euro.

Jan Van de Poel

Foto BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio