Brand in appartementsgebouw op Mechelsesteenweg

Brand in appartementsgebouw op Mechelsesteenweg

Brand in appartementsgebouw op Mechelsesteenweg

Print
De brandweer is afgelopen nacht verschillende keren moeten uitrukken naar een appartementsgebouw op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daar was brand ontstaan in een technische ruimte op het dak van het gebouw. De vlammen waren van ver te zien.

De vlammen sloegen door naar het onderliggende appartement, op de zevende verdieping. Alle bewoners moesten een tijdlang het gebouw verlaten. In het getroffen appartement was de (water)schade vermoedelijk aanzienlijk. De appartementen daaronder liepen echter geen schade op en de bewoners mochten later vannacht weer naar huis. De brandweer bleef ter plaatse tot ongeveer 01.00u.

Vanochtend rond 07.00u voerde de brandweer een controleronde uit omdat iemand rook opmerkte. "Bij branden waar roofing aan te pas komt, is het vrijwel standaardprocedure dat we nog controles uitvoeren, omdat de kans altijd bestaat dat het isolatiemateriaal onder de roofing verder smeult", zegt Stef Breesch van de Antwerpse brandweer. "Vanochtend is een ploeg nog twee uur bij het gebouw gebleven, om zeker te zijn dat dat niet het geval was."

Uiteindelijk raakte niemand gewond bij de brand.

DVD

Foto BFM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio