Kontich loopt en feest

Kontich feest vier dagen lang. Op vrijdagavond vindt de eerste editie plaats van Kontich Loopt. Tienkamper Hans Van Alphen komt de deelnemers aan deze familiale jogging een hart onder de riem steken.

Philippe Desmet

Op zaterdag geeft burgemeester Luc Blommaerts (CD&V) om 14u15 het startschot van een tweedaagse braderij in de centrumstraten. Swoop, The Vixen 5 en Fair Betrayal zorgen voor de muzikale omlijsting. Alana Dante is de top-act 's avonds. Daarnaast is er heel wat straatanimatie.

Op de hoek van de Duffelsesteenweg en Mechelsesteenweg toont de cultuurmarkt wat er op artistiek gebied te beleven valt in Kontich. Een van de deelnemers is de toneelvereniging Willen is Kunnen. Deze toneelkring viert voor de tweede keer haar 25-jarig bestaan. De vereniging bestaat al sinds 1884, maar was in 1966 even ingedommeld.

Begin 1987 werd de toneelkring nieuw leven ingeblazen, waardoor ze opnieuw 25 jaar bestaat. Wie het ludieke wil combineren met ernst kan tussen 14u en 17u een bezoekje brengen aan de Abraham Hansschool.

Liefhebbers van harmonie komen op zondag vanaf 11u aan hun trekken in het gemeentepark waar Vrede en Vermaak concerteert. Naast Danny Fabry en Tony Cabana staan in de namiddag ook nog Eurosong-deelneemster Silke op het podium en Bert, die we kennen uit The Voice.

Op maandag is het gemeentehuis gesloten ter gelegenheid van de jaarmarkt.

Philippe Desmet

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio