MS-patiënten in Peru: Aftellen naar donderdag

Print

MS-patiënten in Peru: Aftellen naar donderdag

Drie mannen en zes vrouwen met multiple sclerose (MS) uit de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant stapten afgelopen week op het vliegtuig richting Peru. In het Zuid-Amerikaanse land gaan ze de uitdaging aan om tijdens een vierdaagse trektocht het mythische Machu Picchu te bereiken. Uw reporter reist mee om verslag uit te brengen van hun exploten.

Aftellen naar donderdag


5u: vertrek vanuit hotel in Arequipa, 7u: vlucht naar Cuzco, 9u: aankomst in dé stad van de Inca's, briefing over de trekking en alweer de hort op voor een goedgevulde dag met bezoeken en een korte wandeling door de stad. De MS-expeditie heeft al een boeiende, bevredigende maar enigszins ook vermoeiende vijfdaagse achter de rug. Machu Picchu komt nu wel héél erg dichtbij. Woensdag wordt er - tot grote opluchting van velen - eens uitgeslapen om fris en monter donderdag de tocht aan te vatten waar het de expeditie uiteindelijk allemaal om te doen is.

"Je wordt meegezogen in positieve energieën"


Annick Bogaerts (foto links) uit Hove voelt zich er helemaal klaar voor. "Al denk ik dat velen onder ons toch even moesten slikken bij de briefing over de trail; vooral die tweede dag met 10u stappen voor 17 km kondigt zich als erg zwaar aan. Maar het moet gewoon lukken", vertelt ze.

"In de bergen is het puur genieten. Vandaag (dinsdag, red.) heeft de verkenning van Cuzco de goesting bovendien nog meer aangewakkerd. De gidsen vertellen zo gepassioneerd over hun stad en de Inca-geschiedenis dat die drang naar Machu Picchu alleen maar groter is geworden. Het is genieten van elk moment. Nooit verwacht dat het zo zou zijn, laat staan dat ik zoiets zelf zou ondernemen. Het zal hard werken zijn, maar vorige dagen zijn toch ook op een of andere 'geschifte' manier gelukt."

"Ik denk als we dag twee goed doorkomen, Machu Picchu wel héél héél dichtbij is. De adrenaline en het groepsgevoel zullen ons wel vooruit stuwen. Je wordt in deze groep gewoon meegezogen in positieve energieën."

Bart Roggeman

Foto's Jan De Meue

.

Nu in het nieuws