1 / 2

Afdingen is nieuwe Belgensport geworden

Belgen dingen niet alleen meer af op tweedehandsspulletjes, ze proberen overal de beste, goedkoopste prijs vast te krijgen. "Het is helemaal geen schande om wat van de prijs proberen af te krijgen."

mgeysmans

Volgens een krant van De Persgroep heeft dat afdingen vooral met de economische crisis te maken. Die drijft ons ertoe om ook bij reizen, meubelen en zelfs kledij een goedkopere prijs proberen vast te krijgen. "Je mag ook niet vergeten dat een handelaar nooit zijn prijs zal laten zakken onder een niveau dat hij er ook niet meer aan verdient. Hij zal sowieso liever een salon verkopen dan het in de etalage te laten staan", aldus professor Marketing en Consumentengedrag Malaika Brengman.

Volgens trendwatcher Herman Konings is het vooral de jeugd die zich niet langer schaamt om een goedkopere prijs te vragen. "Onze kinderen groeien op met internet, sociale media, smartphones, apps en tablets. Als de verkoper niet meteen toehapt, krijgt hij een smartphone onder zijn neus met het product en de goedkopere prijs elders. Ook consumentenprogramma's zoals Volt zetten de consumenten ertoe aan om meer op hun strepen te staan."

Photo News

NIET TE MISSEN