Billy Jet bijna 10.000 keer bekeken

Print
Arendonk - Een ludieke videoclip over 800 jaar Arendonk is momenteel gigantisch populair op de internetsite YouTube. De lokale clip van ex-chiroleiders Stéphane Maes en Pieter Erpels, alias Billy Jet, werd al bijna tienduizend keer bekeken.

Billy Jet en Stéphane Maes staan perplex van het succes van hun filmpje. Toen ze de clip vorige week op YouTube postten, hoopten ze stiekem dat het filmpje duizend kijkers zou halen. Ze hadden er immers flink wat tijd in gestoken. Maar dat het filmpje zo'n vaart zou nemen is buiten alle verwachtingen.

Het liedje '800 jaar geleden' ontstond in het hoofd van Pieter Erpels. "In de chiro maakte ik wel meer liedjes over kroegen of andere thema's. En zo liep ik al een tijdje ook met het nummer 'We didn't start the fire' van Billy Joel in mijn hoofd", vertelt de ex-chiroleider. 'In het nummer somt Billy Joel een hele hoop namen, plaatsen en gebeurtenissen op die in zijn leven gebeurd zijn. Zo ben ik ook alles wat over Arendonk in me opkwam aan elkaar gaan plakken op de muziek van Billy Joel.

Het resultaat werd een grappige rythmische opsomming met Arendonk als enige samenhang. Het werd Billy Jet al snel duidelijk dat bij de song een flimpje hoorde. Daarom vroeg hij Stéphane Maes om mee te helpen aan een clip.

"Ik ben al vier jaar bezig met amateur-video en had al een tijdje goesting om een filmpje te maken", legt Stéphane Maes uit. "We zijn dan in mei beginnen opnemen en monteren en toen het vorige week klaar was, hebben we het werkstukje gepost op YouTube. We hadden verwacht dat onze clip vooral zou bekeken worden door vrienden en mensen van Arendonk, maar we zagen al gauw dat heel wat mensen ons filmpje gingen delen met anderen."

De vijf minuten video heeft de het duo flink wat werk gekost. Er kroop wel 150 uur werk in. "Maar het was vooral erg leuk", herinneren de heren zich. In de film duikt zanger Billy Jet op een honderdtal plaatsen in Arendonk op. "We hebben zo heel wat goeie momenten beleefd, maar het beste was wel toen de Jet voor het eerst op skeelers van de skateramp ging en recht in de plas terecht kwam", lacht cameraman Stéphane Maes. Zanger Billy Jet herinnert zich vooral dat hij met een hand aan de uitkijktoren hing. "We hebben veel gelachen tijdens de opnames voor de clip, maar toen even niet. Dat was eigenlijk wel wat gevaarlijk."

Het succes van de clip geeft Billy Jet nog wel wat ideeën voor hoe het verder moet met '800 jaar geleden'. De gelegenheidszanger wil met het nummer ook echt op het podium in Arendonk. Hij denkt aan een gastoptreden op Arendonk Zingt en Swingt volgend jaar. "Voorlopig zijn er nog niet echt concrete plannen, maar misschien breng ik het nummer eerder ook al wel ergens live."

TCLA

Foto Bert De Deken

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio