Food

9 maaltijden per dag gezonder dan 3

Print

9 maaltijden per dag gezonder dan 3

Vrouwen die graag vaak kleine hoeveelheden eten, zijn bij deze gezegend: een nieuw onderzoek van het Imperial College in Londen toont namelijk aan dat het beter en gezonder is om negen kleine maaltijden te eten dan drie grote.

Tijdens het onderzoek werd een groep van 2.000 mensen onderverdeeld in 2: de ene groep at minder dan zes keer per dag, de andere meer dan zes keer, maar iedereen had op het einde van de dag wel hetzelfde aantal calorieën en voedingswaren binnen. Uit het onderzoek bleek echter dat degenen die minder dan zes keer per dag iets aten een significant hogere bloeddruk hadden en hun gewicht hoger was.

Oorzaak ligt volgens de onderzoekers bij de toevoer van vetzuren. Die ligt lager als je meerdere keren per dag (mee dan zes keer dus) een klein beetje eet. Doordat die toevoer minder is, is het uiteindelijke vet dat zich opstapelt ook kleiner.

Nog een voordeel: wie meerdere kleine maaltijden eet, heeft meer energie doorheen de dag en minder kans om een hoog cholesterolgehalte te ontwikkelen.

Photo News

NIET TE MISSEN