Team Lefevere wacht op vrijgave Cavendish

Zowat iedereen gaat er vanuit dat Mark Cavendish volgend seizoen voor Omega Pharma-Quick-Step fietst. En het team van Patrick Lefevere steekt de belangstelling voor de snelste man ter wereld ook niet onder stoelen of banken. Alleen is het wachten op de officiële toelating door de UCI.

drombouts

Mark Cavendish ligt tot eind 2014 onder contract bij het Britse Sky. De reglementen van de internationale wielerunie UCI bepalen dat een derde partij niet met de renner kan praten vooraleer zowel Cavendish als Sky bij de UCI hebben aangegeven dat ze uit elkaar willen gaan en de UCI hierover heeft geoordeeld.

“Wij hebben er geen weet van of Sky en Cavendish al stappen in die richting hebben ondernomen”, meldt Geert Coeman, financieel directeur bij Omega Pharma-Quick-Step. “Zolang die vrijgave er niet is, kunnen wij geen officiële gesprekken met Cavendish opstarten.”

Er blijft natuurlijk ook de pittige afkoopsom van ongeveer 1,2 miljoen euro en de vermoedelijk bijkomende eis van Mark Cavendish om ook Bernard Eisel mee aan boord te nemen. Al lijkt Team Sky de jongste dagen meer en meer bereid om de financiële lat iets minder hoog te leggen.

De Britten hebben immers een oog laten vallen op een getalenteerd jong renner die momenteel bij de ploeg van Lefevere onder contract ligt.

GV/GVDL

Foto Photo News

Vastgoed

Jobs in de regio