Heisa rond aftrap van Dewinter escaleert

Heisa rond aftrap van Dewinter escaleert

Heisa rond aftrap van Dewinter escaleert

Print
Nee, wij hebben Filip Dewinter níét gevraagd om de aftrap van de wedstrijd Beerschot- Kortrijk te geven. Hij heeft zichzelf aangeboden.” Met de open brief die de club heeft uitgestuurd, spreekt ze de politicus van Vlaams Belang flagrant tegen.

Filip Dewinter gaf het afgelopen weekend de aftrap van Beerschot-Kortrijk, maar het fluitconcert maakte meteen duidelijk dat ook een deel van de supporters op het Kiel vond dat de nummer één van het Vlaams Belang niet welkom was op de middenstip.

Maar wie heeft nu wie gevraagd? Ook vier dagen na de wedstrijd blijven de antwoorden daarop uiteenlopen.

De commotie zit de club zo hoog dat ze dinsdag zelf met een open brief kwam. Daar staat letterlijk in: Wij zouden verder willen benadrukken dat de heer Dewinter zelf contact met ons opnam met het verzoek om de aftrap voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk te mogen geven. Net omwille van de politieke neutraliteit, die wij bij Beerschot AC te allen tijde hoog in het vaandel houden, werd hem deze mogelijkheid niet ontnomen.

Dewinter en Turtelboom


“Tegen Standard zat ik naast voorzitter Patrick Vanoppen en hij zei me dat het de volgende keer aan mij was om de aftrap te geven”, zei Dewinter maandag al. “Na de match ben ik nog in de cafés rond het stadion geweest en de reacties van de supporters waren overwegend positief.”

Annemie Turtelboom gaf bij de vorige thuiswedstrijd van Beerschot de aftrap. Zij bevestigt dat het wel degelijk de club was die haar heeft uitgenodigd.

Wim BRILLOUET

Foto Belga

Meer voetbalnieuws