Nieuwe 'Panorama'-reportage over HAZODI afgevoerd

Nieuwe 'Panorama'-reportage over HAZODI afgevoerd

Nieuwe 'Panorama'-reportage over HAZODI afgevoerd

Print
De VRT heeft beslist om geen nieuwe 'Panorama'-uitzending over de HAZODI-affaire te maken. “Na gezamenlijk overleg tussen de vijf hoofdredacteurs én de eindredacteur van 'Panorama'", aldus algemeen hoofdredacteur Luc Rademakers, die toegeeft dat zij niet verder dan insinuaties kwamen.

Hij ontkent de insinuatie dat de VRT-top de programmamakers onder enorme druk zou hebben gezet om het ‘explosieve nieuwe materiaal tegen de Hasseltse politie en tegen sp.a-burgemeester Hilde Claes’ niet voor de gemeenteraadsverkiezingen uit te zenden.

'Panorama' zou de uitzending over HAZODI gepland hebben nu donderdag, op 28 september. “Er is de voorbije weken onderzoek geweest en discussie gevoerd ofer met te weinig objectieve of relevante feiten al dan niet een reportage moest komen", aldus Rademakers in Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen.

“Gisteren hebben de vijf hoofdredacteurs en de eindredacteur van 'Panorama' gezamenlijk en unaniem beslist dat we geen voldoende basis hadden voor een onderzoeksreportage."

NV
Archieffoto LD

.

Nu in het nieuws