De Wever antwoordt op alle vragen van Knack

De Wever antwoordt op alle vragen van Knack

De Wever antwoordt op alle vragen van Knack

Print
Knack publiceert een bizar interview met Bart De Wever: alleen vragen, de antwoorden ontbreken. “De Wever had geen tijd voor ons”, meldt de redactie. “Die mensen beseffen niet hoe hoog de stapel met aanvragen is”, zegt De Wever. Intussen heeft De Wever via een persbericht alle vragen van het weekblad beantwoord.

Op de vraag waarom hij tot 2014 partijvoorzitter blijft en geen ontslag neemt als hij burgemeester van Antwerpen zou worden, antwoordt De Wever bijvoorbeeld het volgende: "Ik zie het als een voordeel om als burgemeester van Antwerpen ook in Brussel te kunnen wegen. Vele problemen van de stad vinden hun oorsprong in wat beslist wordt op federaal niveau: de desastreuze migratiepolitiek van de afgelopen jaren, de moordende belastingdruk, de straffeloosheid enzovoort. Als burgemeester en nationaal partijvoorzitter kom ik in een sleutelpositieterecht. Ik beloof de Antwerpenaars dag en nacht te werken. In Antwerpen voor Antwerpen en voor Antwerpen in Brussel."

Lees alle antwoorden van De Wever hier.

"Geen tijd"

“Twee weken geleden deed ik bij de woordvoerder van Bart De Wever een aanvraag voor een interview over Antwerpen”, vertelde Knack-journalist Stijn Tormans.

“Pas na twee mails verwees hij mij door naar de N-VA’er die de Antwerpse campagne leidt. Opnieuw: geen reactie. Pas nadat ik nog eens had gebeld, kreeg ik een mail waarin stond dat De Wever geen tijd meer heeft tot na de verkiezingen van 14 oktober."

"Elke politicus heeft natuurlijk het recht om een interview te weigeren. Maar een journalist heeft de plicht om vragen te stellen. Daarom drukken we nu maar alleen onze vragen af.”

Atv

De N-VA reageerde verbaasd op de beslissing van Knack. “Wij herinneren ons maar één mail met een verzoek”, zegt woordvoerder Jeroen Overmeer. “Na ons antwoord is er ook niet verder aangedrongen.”

Het incident met Knack is al de tweede aanvaring van de N-VA met de Antwerpse pers in enkele weken. Eerder kondigde de partij aan weg te zullen blijven van de verkiezingsdebatten op de regionale zender ATV.

Lex Moolenaar

Foto Belga

.

Nu in het nieuws