Realisatie stationsproject kan bijna starten

Uiterlijk over twee maanden kan het project voor de vernieuwing van de stationsomgeving in Mechelen starten. Over enkele dagen krijgt de aannemer de definitieve bevestiging van zijn opdracht.

Met de plannen voor de stationsbuurt staat Mechelen voor een van zijn grootste werven ooit. Door een conflict tussen twee aannemers liep het project enkele maanden extra vertraging op. "De aannemer die de tweede goedkoopste offerte indiende, stapte naar de Raad van State en kreeg gelijk. Hij mag de eerste fase nu realiseren", zegt woordvoerder Rudy Van Camp van Mechelen in beweging.

Die eerste fase omvat de bouw van een ondergrondse parking voor 2000 wagens en de aanzet voor de nieuwe ringweg, de zogenaamde tangent. Die zal achter het centraal station Mechelen-Zuid met de N15 aan het Douaneplein (Nekkerhal) verbinden. Van Camp: "De periode waarin aannemers verzet kunnen aantekenen, is afgelopen. Er is enkel nog een handtekening nodig van de twee topmensen van Infrabel en NMBS Holding. Dan kan de opdracht naar de aannemer. In principe heeft hij 60 dagen de tijd om de werf op te starten."

Al verwacht Mechelen in beweging dat er in de komende weken al activiteit zal zijn. "Er zijn al voorbereidingen getroffen", zegt Van Camp nog. Zo werden reeds tijdelijk verkeerslichten geplaatst aan de Jubellaan met de Colomalaan, aan de Colomabrug en op het kruispunt van de Leuvensesteenweg met de Motstraat. Burgemeester Bart Somers (Open Vld), groot pleitbezorger van het project, is enthousiast. "Dit is een historisch moment voor onze stad."

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio