Moeskroen stunt net niet tegen Standard in Beker van België

In de zestiende finales van de Beker van België is Standard Luik dinsdag gaan winnen op het veld van Moeskroen-Péruwelz. Na een spannend slot werd het na verlengingen 2-3.

Na drie nederlagen op rij in de competitie lag de druk hoog bij de ploeg van trainer Ron Jans. Al na zeven minuten stonden de Rouches achter. Na een goede actie vanop rechts belandde de bal bij Jérôme Mezine die vanuit de draai in doel trapte. Het werd nog erger voor de bezoekers toen Batshuayi rood kreeg voor een vermeende elleboogstoot.

Ook de ingevallen Marvin Ogunjimi kon Standard niet meer aan een goal helpen. Iedereen ging ervan uit dat de stunt een feit was, totdat Astrid Ajdarevic in de 94ste minuut de bezoekers langszij bracht met een strafschop.

Van Damme

Al snel in de eerste verlenging vielen er twee goals op Le Canonnier. Eerst werkte Moeskroen-speler Domrane een voorzet van Goreux in eigen doel en niet veel later stonden de bordjes opnieuw gelijk. Goreux maakte een fout op Ruiz en die schoot de gelijkmaker in doel.

Op vijf minuten van het eindsignaal zorgde Jelle Van Damme voor de verlossing. Hij kopte de bal over keeper De Vlaminck.

Foto: Jelle Van Damme zorgt voor de kwalificatie

Foto Belga

Meer voetbalnieuws