Turnkring Oefening Geeft Kracht smeekt om turnhal

Een trainer van OGK stelde aan de politieke partijen op onze website de vraag of turnkring Oefening Geeft Kracht in de loop van de komende legislatuur een turnhal mag verwachten. De vraag kreeg al vijftig steunbetuigingen.

"Toen we in 2010 vernamen dat de gemeente een omnisporthal zou willen laten bouwen in het kader van het Vlaams Infrastructuurplan, stelden we voor om die sporthal met een turnhal uit te breiden voor al onze toestellen, ruimte voor gevechtssporten, ballet en dans. Helaas wilde de Vlaamse regering daar niet van weten. Het gemeentebestuur had toen beter beslist om een sporthal in eigen beheer te bouwen, één die voldoet aan de wensen van alle sportclubs", stelt bestuurslid Jos Luyten.

"Opdat we de nieuwe omnisporthal minstens voor gymnastiekwedstrijden zouden kunnen gebruiken, is de gemeente wel ingegaan op ons voorstel om verankeringen voor turntoestellen te voorzien. Deze verankeringen worden nu in het heetst van de verkiezingsstrijd verkocht als alternatief voor een trainingszaal. Daar zijn we het niet mee eens. Een turnhal is meer dan 17 verankeringspunten", stelt Rudy Steenackers.

"Vorige zaterdag, bij de eerstesteenlegging van de sporthal, werd ons voorgesteld om in een derde van de nieuwe omnisporthal te komen trainen. Een vergadering over de invulling van de sporthal, voor alle sportclubs van Duffel moet echter nog plaatsvinden. Stel dat de sporthal wordt aangepast om te turnen, zullen alle andere sportclubs dan veertig trainingsuren per week voor ons willen vrij maken", vraagt ondervoorzitter Rudy Steenackers zich af.

"De beste oplossing is dus de bouw van een nieuwe turnhal. Achter het gemeentelijk zwembad is daar nog plaats voor", zegt Rudy Steenackers.

Vragen voor Duffel stellen of bekijken? Surf naar

.

Chris VAN ROMPAEY

Foto Dirk Van de Velde

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio