1/2

Wellens: "De druk ligt nu bij Tom Meeusen"

Veldritteam Telenet-Fidea is dinsdag in Lichtaart officieel voorgesteld. Het was even wennen toen niet Bart Wellens maar wel Tom Meeusen als nummer één van de ploeg op het podium geroepen werd.

"Ik had daar vorig jaar zelf al op aangedrongen maar toen hield Hans van Kasteren de boot nog af", aldus Wellens. "Zelf hoop ik af en toe nog eens te kunnen winnen zoals vorig jaar in Essen, hoop ik het de anderen af en toe moeilijk te kunnen maken en zal ik proberen om Tom constant op een hoger niveau te houden. Ik heb nog een contract tot eind 2013 maar de komende maanden zullen beslissend zijn voor mijn toekomst".

"Toen het de voorbije zomer mentaal en emotioneel even wat moeilijker ging, heb ik met mijn vrouw even over stoppen gesproken maar inmiddels is de drive terug. Als ik het de komende maanden echter te moeilijk krijg om bij de eerste tien te komen, zal ik beseffen dat ik tegen een eindigend verhaal aankijk. De druk ligt vanaf nu bij Tom Meeusen. Tot vorig jaar mocht hij goed presteren, vanaf nu moet hij goed presteren".

"Zelf wil ik vooral nog genieten van het leven. Mijn gezondheidsproblemen hebben me doen inzien dat er nog andere dingen zijn in het leven. Ik heb ook leren genieten als het minder goed gaat. Maar voor het komende seizoen heb ik nog keihard getraind. Normaal gezien moet het straks dus nog goed gaan."

Foto Belga, Isosport

Meer sportnieuws