Vijf maanden cel voor 'Irish Travellers'

Vijf maanden cel voor 'Irish Travellers'

Vijf maanden cel voor 'Irish Travellers'

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft drie zogenaamde 'Irish Travellers' dinsdag bij verstek veroordeeld tot vijf maanden cel en 1.100 euro boete voor leurhandel. Ze gingen van deur tot deur reparatiewerken aanbieden, maar beschikten niet over een vergunning. Ze voerden bij een slachtoffer de werken zonder toestemming uit, maar eisten na afloop wel geld.

Michael G. (29) en de broers Augusta (20) en James Q. (27) boden hun diensten aan namens de firma's Euro Seal, Elite Painting en Mike's Painting. Op 5 november 2011 belden ze aan bij een man en stelden ze voor om de schade aan zijn dakgoot te herstellen. De man wees het aanbod af. Bij hun volgende slachtoffer aanvaardden ze echter geen 'nee'.

De man had op 27 februari een offerte gevraagd voor de herstelling van een sierelement onder zijn dakgoot, maar de dag nadien bleek dat de werken al waren uitgevoerd. Augusta Q. vroeg er 850 euro voor. Het slachtoffer weigerde te betalen, omdat hij niet om de werken gevraagd had. Het sierelement was bovendien op een erbarmelijke manier hersteld.

Een getuige had het automerk en de nummerplaat van de beklaagden genoteerd en zo kon de politie hen klissen. In hun bestelwagen lagen flyers waarmee ze reclame maakten voor dakwerken en renovaties. De auto en het materiaal werden in beslag genomen.

Belga

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio