Opnieuw inbraak bij Press Shop in Itegem

Print

Opnieuw inbraak bij Press Shop in Itegem

Heist-op-den-Berg - Bij de Press Shop in Itegem zijn ze voor de derde keer in vijf maanden tijd slachtoffer geworden van een dievenbende. De daders graaiden weer de hele voorraad sigaretten mee. In de dagbladhandel zitten ze met de handen in het haar.

Afgelopen nacht werd het rolluik weer aan diggelen geslagen en werd het tijdelijke houten paneel uit de voordeur geklopt. Dat was geplaatst na de vorige poging. Alle sigaretten zijn gestolen. "Het gaat om minstens 6.000 euro, vermoed ik. En dan moet je daar nog de schade aan de winkel bijtellen. Heel wat rekken zijn beschadigd. Die moeten allemaal vervangen worden."

Half mei hebben de ramkrakers met een zware voorhamer het rolluik en daarna de inkomdeur in de voorhal aan diggelen geklopt. De hele voorraad sigaretten werd meegenomen. Een zwaar verlies voor de dagbladhandel in de Schoolstraat. Maar dat was nog maar het begin, zo blijkt.

Uit voorzorg liet de zaakvoerder veiligheidsglas plaatsen. Gelukkig, want eind augustus gaven de daders opnieuw enkele ferme tikken op de voordeur. Maar toen hield het sterke glas de criminelen buiten. De mannen gingen toen verder naar Putte, waar ze wel een slag konden slaan.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen - Editie Mechelen.

Bert Provoost

Foto Joren De Weerdt

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio