Jeugddienst breekt records

De Nijlense jeugddienst kon de afgelopen maanden meer jeugd bereiken dan ooit met de zomerwerking.

Bij Grabbelpas Nijlen sneuvelde het vorige record alweer. Maar liefst 662 Nijlense kinderen tussen vier en twaalf jaar kochten een Grabbelpas aan. "Nooit eerder in zeventien edities deed zo'n groot aantal kinderen mee", zegt jeugdconsulent Gunther Melis. Ook het aantal activiteiten, 160, lag nooit zo hoog. Tijdens de inschrijfdag in juni alleen al schreven op anderhalf uur tijd meer dan 400 kinderen zich in via een online-module.

Speelplein Boemerang mocht in vijf weken 314 verschillende kinderen verwelkomen met uitschieters van meer dan honderd kinderen per dag. "Bovendien trok het Boemerangteam voor het eerst ook bijna vier weken naar de sociale woonwijk in Kessel met speelnamiddagen voor de kinderen ter plaatse. Meer dan dertig verschillende kinderen namen deel", klinkt het nog. "Gelukkig kon ik rekenen op de inzet van een 65-koppige animatorenploeg die instond voor een degelijke, plezierige en kindvriendelijke begeleiding."

Ook Tienerwerking De Joeng, een organisatie van Kroenkel vzw en de jeugddienst, mocht ook afklokken met mooie cijfers: 83 leden, ofwel 13 meer dan vorig jaar en alweer een absoluut record.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio