Australische jongeren op de fiets in Zoersel

Zoerselaar Guy Verryckt (64) woont al 53 jaar in Australië. Hij is er leraar Duits en Frans en verblijft momenteel met enkele leerlingen van 15 tot 16 jaar in zijn geboortedorp Zoersel. Van daaruit maken ze diverse uitstapjes.

Guy Verryckt blijft zijn roots trouw. Het is nu al voor de derde keer dat hij met een aantal van zijn leerlingen op bezoek is in Zoersel. Hij is geboren en getogen in Sint-Antonius, maar trok op elfjarige leeftijd naar Australië. Hij bouwde in Australië een toekomst op. Samen met zijn vrouw Margaret kreeg hij drie kinderen: twee zonen en een dochter.

Het is meteen ook de laatste keer dat Guy Verryckt met zijn leerlingen een trip richting Europa maakt, want hij gaat op het einde van het jaar met pensioen. Het Australische gezelschap verblijft bij gastgezinnen.

Eén van de hoogtepunten van hun verblijf in Zoersel was een fietstocht. Die leidde naar bekende plekken in de buurt als het Boshuisje, het Lindepaviljoen, het vliegveld van Malle-Zoersel, het Kasteel van Halle en de Antitankgracht in Oelegem.

JAN VORSSELMANS

Foto Dirk Van de VeldeMeer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio