'Boom in Kleurenbeeld' met verhalen van 'nieuwe' Bomenaars

boey jan

Vandaag dinsdag 26 september krijgen de inwoners 'Boom in Kleurenbeeld' in de bus. Het gaat om een kleurrijk project waarin vijftig nieuwe Bomenaars het woord nemen om zich voor te stellen.

Het zijn mooie verhalen, ook grappige, lieve verhalen en dan weer aangrijpende verhalen. Deze menselijke verhalen handelen ook over mensen die met een achterstand gestart zijn en nu studeren, een goede job hebben en zelfs een kaderfunctie bekleden, een mooi gezin gesticht hebben en zich engageren. Het gaat om mensen uit oa. Nederland, Marokko, Rusland, Filipijnen, Tanzania, Burundi, Roemenië, chili, Portugal, Irak, Egypte, enz.

Het project met steun van het Impulsfonds voor het Migrantenbeleid, brengt Boom niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk in beeld. "Elke Boom is immers verschillend en toch gelijk. En dat geldt ook voor de Bomenaars zelf.

Bovendien zijn wij ervan overtuigd dat de diversiteit in onze gemeente een verrijking betekent en daadwerkelijk kleur geeft aan Boom. Omdat onbekend nog te vaak onbemind maakt. En dus stellen we in deze krant de verhalen voor van 50 Bomenaars wiens wortels elders liggen", vertelt burgemeester Parick Marnef.

Wie de zowat vijftig foto's en evenveel bijhorende teksten apart wil bekijken, kan nog tot en met 5 oktober terecht in zaal Lombaerts in het gemeentehuis, Antwerpsestraat, waar ze in een tentoonstelling zijn ondergebracht.

Jan BOEY

Foto: Habib Bisljimi (19), Asllan Krasniqi (25) en M’Hamed El Attabi (42) werken bij De Post in Boom.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio