Parkeerproblemen in heel de buurt in en rond Appeldonkstraat

Parkeerproblemen in heel de buurt in en rond Appeldonkstraat

Parkeerproblemen in heel de buurt in en rond Appeldonkstraat

Print
Willebroek - Buurtbewoners in de Appeldonkstraat, voornamelijk uit het eerste deel aan de zijde Boomsestenweg, klagen steen en been over het dagelijkse parkeerprobleem. Het blijkt een acuut probleem voor de hele wijk te zijn.
"Het is hier alle dagen moeilijk parkeren. Bovendien maakt de politie er een sport van om de mensen hier zoveel mogelijk op te schrijven. Zonder stoppen.
Ze kennen sommige nummerplaten van buiten", vernemen we. "Je krijgt de kans niet om even dubbel te staan om iets uit te laden of je hebt al prijs. Er zijn hier gezinnen die al tientallen boetes hebben betaald het laatste jaar", zeggen de boze buurtbewoners. Ze verduidelijken dat ze het probleem al eens aangekaart te hebben bij de burgemeester maar zonder resultaat.

(G)een oplossing

Burgemeester Marc De Laet bevestigt dat de buurtbewoners om een oplossing hebben gevraagd. Bij de opmaak van het ruimtelijk uitvoeringsplan RUP Willebroek-Noord heeft het voltallige college gepoogd om het binnengebied achter de Appeldonkstraat via een onteigeningsplan te verruimen, zodat extra parking mogelijk werd. De hele buurt kwam in opstand tegen het onteigenen van een deel van hun tuinen voor enkele meters. We kunnen ook geen grond toveren. Ik heb duidelijk gemaakt dat dit de enige oplossing was en die is nu 'verloren'. Het RUP is in de gemeenteraad inmiddels definitief vastgesteld. We hebben die onteigening omwille van de vele bezwaarschriften van de bewoners, en ook onder protest van de oppositie, eruit gehaald, zegt de burgemeester

Jan BOEY

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio