Lek zet buurt dag zonder water

Print

Lek zet buurt dag zonder water

Herentals - Een defect aan een ondergrondse leiding zette zo'n 25 gezinnen bijna de hele dinsdag zonder water. Het lek ontstond onder de Herenthoutseweg. "De kinderen vinden het niet erg dat ik niet kan koken en er frietjes op het menu staan", kan een buurtbewoonster er toch nog om lachen.

De brandweer van Herentals kreeg dinsdag nog voor het ochtendkrieken de oproep dat een deel van de Herenthoutseweg blank stond. Het water bleek afkomstig van een ondergrondse leiding van Pidpa, op de hoek van de Herenthoutseweg en Sint-Janneke.

"Een onderdeel van onze ondergrondse buis was om een onbekende reden losgekomen, waardoor er een lek ontstond", zegt woordvoerder Alain T'Syen van Pidpa. "Wat de precieze oorzaak is, wordt later nog onderzocht. Onze eerste bekommernis is het lek dichten. Dat is gebeurd, maar een 25-tal huizen in de omgeving van het Eilandje zitten nog even zonder water. We hopen dat dit in de vroege namiddag (gisteren, dinsdag, red.) opgelost is", vermeldt T'Syen.

Het probleem sleepte niettemin het grootste deel van de dag aan. Pidpa deelde intussen water uit aan Hannekenshoek. Op de Herenthoutseweg kon het verkeer alleen via tijdelijke verkeerslichten beurtelings voorbij.

HANS OTTEN

Foto Bert De Deken, BFM

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio