Raadkamer houdt brandstichter van Hemiksem in de cel

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van Ashley V.R. (23) uit Hemiksem. De vrijwillige brandweerman, die in juli nog veroordeeld werd voor het in brand steken van een opslagplaats, zit nu opnieuw in de cel op verdenking van opzettelijke brandstichting in een frituur. De man ontkent echter in alle toonaarden.

drombouts

Frituur 't Dorp op de Gemeenteplaats in Hemiksem brandde op 18 september volledig uit. Er werden aanwijzingen gevonden dat het vuur werd aangestoken. De uitbater dacht meteen aan Ashley V.R. Hij had enkele dagen eerder van een klant gehoord dat de twintiger achter enkele inbraken in zijn frituur zat en had de politie verwittigd.

Ashley V.R. werd een dag na de brand opgepakt. Volgens zijn advocaten ontkent hij de brand gesticht te hebben en ontkent hij ook de inbraken in het frituur. "Ik ga een verzoekschrift neerleggen voor bijkomende onderzoeksdaden. Er zijn zes elementen die nader onderzoek verdienen en die wel eens een ander licht op de zaak kunnen werpen", zegt meester Kristel Coppieters.

De twintiger had op 3-jarige leeftijd zijn vader - die ook brandweerman was - verloren bij een brand. Hij kampt met een drankprobleem en raakte op de dool. Op 6 maart had hij brand gesticht bij houtbedrijf Coppens in Hemiksem. Hij werd eind juli tot achttien maanden cel met uitstel veroordeeld. Voor zes andere brandstichtingen werd hij vrijgesproken bij gebrek aan bewijs.

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hemiksem