Festival luidt academiejaar in

Print

Festival luidt academiejaar in

Mechelen - Studenten van de Thomas More-hogeschool in Mechelen palmden dinsdag de Grote Markt helemaal in. Daar nam hun academiejaar een feestelijke start met Festipal, het gratis festival dat aan zijn zesde editie toe was.
"Studenten studeren niet alleen in een school maar ook in een stad. Daarom trekken wij, voor het zesde jaar op rij, in één grote stoet naar de Grote Markt", zegt Tony Thijs van Stip, de dienst voor studentenvoorzieningen.

Tegen de middag werden de studenten van campus De Nayer met bussen van De Lijn tot in Mechelen gebracht. De stoet vertrok om 12u aan de Zandpoortvest via de Kruidtuin en de Bruul naar de Grote Markt. Tijdens de stoet was er ook animatie zodat de optocht niet onopgemerkt voorbij ging.

Op de Grote Markt stonden er twee podiums. Naast het hoofdpodium hadden de deejays hun eigen stage. Studenten kregen gratis fastfood en drank aangeboden. Een delegatie van de directie en het stadsbestuur sprak de nieuwe studenten toe. Er waren optredens van Squarelectric, Funktastix, AKS Live, dj Murdock en Merdan Taplak live.

SVH

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio