Zandstraat opnieuw slimste van de klas

Zandstraat opnieuw slimste van de klas

Zandstraat opnieuw slimste van de klas

Print
Kalmthout - ‘De Slimste Straat van Achterbroek’ werd zaterdagavond opnieuw verkozen in het dorp. De Zandstraat won voor de tweede keer op rij en kreeg gisteren dan ook nogmaals het bijhorende straatbordje.
“De werkmannen van de gemeente zijn er erg blij dat jullie wonnen, want nu moeten ze geen nieuw straatbordje maken”, stak burgemeester Lukas Jacobs van wal op de huldiging. De Zandstraat kaapte afgelopen weekend voor de tweede maal op rij de titel van ‘Slimste straat van Achterbroek’ weg na een spannende quiz van honderd vragen. “Elke straat van het dorp mocht met een delegatie deelnemen”, vertelt een van de organisatoren Annelies De Bie (25). “In totaal deden elf straten mee, verdeeld in 21 ploegen. Het was erg spannend tot het einde maar de Zandstraat heeft het opnieuw gehaald en mag zich dus voor de twee komende jaren de slimste noemen van het dorp.”

Dat het dorp aaneen hangt, blijkt ook uit de Dorpsraad die ze in Achterbroek hebben. Het is de enige wijk in Kalmthout met een eigen raad die fungeert als brug tussen het lokale bestuur en de inwoners. Die samenwerking verloop onder de huidige coalitie van CD&V en N-VA vlot. De raadsleden hopen dat ze ook na de verkiezingen evenveel inspraak zullen hebben, en stelden daarom op de verkiezingspagina van gva.be de vraag hoe de samenwerking er volgens de andere politieke partijen zou uitzien. Die kreeg heel veel bijval en reacties.

“We zijn bezorgd dat niet alle partijen ons zo graag zien”, licht Ann Francken (42), secretaris van de Dorpsraad toe. “Misschien komt dat omdat de andere wijken van Kalmthout het niet eerlijk vinden dat wij een raad hebben en zij niet, maar dan kunnen ze er toch zelf een oprichten?”

De raad bestaat nu een jaar en ondervond toch enige inspraak in lokale politieke beslissingen. “We voeren gesprekken en zitten geregeld rond de tafel”, voegt Dorpsraadslid Gert Van Dijck (44) toe. “We zijn bijvoorbeeld betrokken bij de vernieuwing van de Roosendaalsebaan en kinderopvang.” Momenteel liggen er nog enkele subsidiedossiers op tafel waar het huidige bestuur niet alleen meer over kan beslissen, en waarvan de uitkomst dus afhangt van de verkiezingen. “Zo willen we dorpsbanken met mozaïek, een dorpsmarkt en een historisch archief. Hopelijk blijft de samenwerking even goed na 14 oktober. Maar wat het resultaat ook is, wij blijven sowieso bestaan!”, luidt het.

Wenst u meer info over de vraag, of wenst u zelf een vraag te stellen? Dat is mogelijk via www.gva.be/regio-antwerpen-noord/kalmthout/verkiezingen2012

GRWO

Foto W&F
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio