Ouders overleden peuter vrijgelaten

Het parket van Antwerpen gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer om het ouderpaar uit Merksem vrij te laten. Hun 2-jarige zoontje stierf donderdagnacht aan de gevolgen van een CO-vergiftiging. Ze mogen de gevangenis dus verlaten.

In hun appartement werd een cannabisplantage aangetroffen, waarna het paar werd aangehouden op verdenking van handel en bezit van verdovende middelen en onopzettelijke doding.

De hulpdiensten werden rond 2.15 uur naar de Lambrechtshoekenlaan in Merksem geroepen. Verschillende bewoners van het twee verdiepingen tellende appartementsgebouw waren onwel geworden. De brandweer voerde metingen uit en stelde een hoge CO-concentratie vast. Negen bewoners werden naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht. Voor het jongetje kwam alle hulp te laat.

In het appartement van zijn 23-jarige moeder en 25-jarige vader werd een kleine cannabisplantage aangetroffen. Er wordt momenteel nog onderzocht of er een oorzakelijk verband bestaat tussen de plantage en de dood van de peuter.

Na de vondst van de plantage werden de ouders aangehouden op verdenking van handel en bezit van verdovende middelen en onopzettelijke doding. Ze zaten vier dagen in voorhechtenis.

Het parket van Antwerpen gaat niet in beroep tegen de beslissing van de raadkamer.

Zaterdag wordt het jongetje begraven. Het paar heeft nog twee dochters van 3 en 4 jaar.

Belga

Foto Patrick de Roo

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio