"Casablanca nog niet verloren"

Print
Schilde - Het afgelopen weekend deden geruchten de ronde dat zowel de milieuvergunning als het Ruimtelijk Ordeningsplan van de vernieuwing van skibaan Casablanca vernietigd waren door de Raad van State.
Eigenaar Ricky Mollin beweert daar niets van af te weten. "Ik weet van niets. Mogelijk is er het een en ander gelekt naar de pers van de tegenpartij, maar naar mijn weten moet een minister eerst een eventueel besluit van de Raad van State bekrachtigen", vertelt hij. "Afgelopen dinsdag ben ik nog met mijn advocaat naar de Milieucommissie in Brussel gegaan om mijn argumenten op tafel te leggen voor het behoud van de skibaan. Een definitieve beslissing is er nog niet gekomen".

Burgemeester Yolande Avontroodt van Schilde laat op haar beurt weten dat er wel een bezwaar geformuleerd werd door de Raad van State. "De milieuvergunning die Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) in 2010 had uitgereikt, werd recentelijk nietig verklaard door de Raad van State. De minister krijgt nu vijf maanden de tijd om haar beslissing al dan niet te herzien. Over het Ruimtelijk Uitvoeringsplan van de skifaciliteiten is echter nog niets bekend. Daar moeten we dus nog op wachten", licht Avontroodt toe. "Wat wel vaststaat, is dat we zeker nog niet gaan nadenken over eventuele andere invullingen voor de plaats waar de skibaan staat. Ik denk dat we eerst moeten afwachten totdat er iets definitiefs beslist is vooraleer we daarover nieuwe ideeën kunnen formuleren."

Nadat Mollin in 2010 plande om van de skibaan een modern wintercomplex te maken, dienden enkele buren, Schotenhof en Red de Voorkempen verzet aan bij de Raad van State. De werken werden tot vandaag opgeschort door de lopende rechtszaak.

GRWO
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio