Schuurfeest verzekert 100 procent ambiance

Print
Essen - Zaterdag 29 september vindt voor de derde maal het Schuurfeest plaats in het Gildenhuys van Essen.

Iente Franck, Herwig Van Peer, Ruben Aerts en Erik 't Hart zijn vier vrienden die drie jaar geleden besloten om een avond te organiseren die volledig gewijd was aan Nederlandstalige muziek.

"Een schuurfeest is in Nederland een gekend fenomeen. Het gaat daarbij om het gebruik van schuren, zaaltjes of tenten voor het geven van een feest waarbij band of artiest een live optreden geeft.", vertelt Erik 't Hart.

"Het eerste jaar gingen de optredens door in café Den Block. Er waren toen al zo'n 110 aanwezigen. Omdat de organisatie begon te groeien verhuisden we het jaar daarop we naar de zaal van café Arabieren, maar die zaal bleek met 240 aanwezigen ook te klein. Dit jaar gaat het Schuurfeest door in de grote zaal van het Gildenhuys. De kaartenverkoop loopt goed en we denken dat het aantal bezoekers zal verdubbelen."

Tal van artiesten


Tijdens de avond zijn er live optredens van Belgische en Nederlandse artiesten. "Sommige artiesten komen hier optreden uit sympathie of in ruil voor enkele pintjes optreden," zegt Erik 't Hart.

"Uiteraard krijgen zij op hun beurt dan weer de kans om zichzelf te promoten. Onze grootste publiekstrekker is Ronny Van Gastel. Hij brengt covers van André Hazes. Ook Sjansjee treedt op met hun beste feestact van 2011. Verder vervolledigen Randy Watzeels, Berry Daamen, Sharon Dee, Jouri l'Abee, The Branbant Boys en Ronny'ke op. Tot slot wordt het publiek ook nog een verrast met een Mystery Guest. 100% ambiance verzekerd!"

Drank inbegrepen


De kaartverkoop is volop aan de gang. Inkomkaarten (inclusief drank) kosten 15 euro in voorverkoop en 20 euro aan de kassa. Wie nog een kaart wel bemachtigen haast zich naar een van de volgende cafés:

Info: Facebookpagina

Café De Mop, Over d' Aa 145, Essen
Café Gildenhuys, Stationstraat 57, Essen
Café Den Block, Heuvelplein 13, Essen

Clip: Sjansjee - Mooie Zomer


MaTi - Foto MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio