Sleurs in Balen legt de boeken neer

De firma Sleurs in Balen heeft maandagavond na de werkuren alle werknemers een sms gestuurd met de mededeling dat zij dinsdag de boeken zouden neerleggen en het faillissement aanvragen.

Toon Verheijen

Dirk Van der Eycken van ACV-Metea ziet daar niet meteen graten in: "Dit is geen sms waarin hun ontslag werd aangekondigd, maar louter een aankondiging van de faling. Bedrijven kunnen heel wat moderne communicatiemiddelen gebruiken, en dit is beter dan de volgende dag voor een gesloten poort te staan."

Serge Seret van BBTK Regio Kempen vindt de sms geen menswaardige manier van aankondigen: "Men zou bijvoorbeeld de werknemers kunnen laten komen en een uitleg geven over de te volgen procedure."

Door het faillissement zullen de werknemers voor hun ontslagvergoeding een beroep moeten doen op het Fonds Sluiting Ondernemingen. Dat dekt ontslagvergoedingen tot 25.000 euro. "Voor een aantal bedienden met een lange staat van dienst zal dat inderdaad niet voldoende zijn", zegt Van der Eycken, "maar het merendeel van de mensen zal wel een complete ontslagvergoeding ontvangen".

Bij Sleurs werkten tot voor kort bijna honderd personeelsleden. Door de slechte financiële situatie waren er al enkele bedienden ontslagen. Nu werkten er nog 17 bedienden en 65 arbeiders.

De rechtbank van koophandel heeft ondertussen de daling uitgesproken.

Toon Verheijen, Belga

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio