Eenmanslijst om oproepkaart te vermijden wordt verboden

Eenmanslijst om oproepkaart te vermijden wordt verboden

Eenmanslijst om oproepkaart te vermijden wordt verboden

Print
Marc Torfs uit Messelbroek (Scherpenheuvel) zal op 14 oktober niet opkomen met zijn eenmanslijst BEU. Torfs wilde op die manier voorkomen dat hij voor de zevende keer opgeroepen zou worden als voorzitter van een stembureau. Maar dat is volgens Koen Van Attenhoven, voorzitter van het gemeentelijk hoofdbureau, zelfs strafbaar.

Wanneer iemand zelf op een verkiezingslijst staat, mag de persoon in kwestie niet opgeroepen worden om te zetelen in een stembureau. En dat was precies de bedoeling van de eenmanspartij van Torfs.

Schijnlijst

"We hebben moeten vaststellen dat de heer Torfs enkel en alleen de lijst indiende om zijn ambt als voorzitter van een stembureau niet te moeten waarnemen, verduidelijkt Koen Van Attenhoven in een krant van De Persgroep. "Daarom hebben we beslist om de lijst niet te aanvaarden. Net zoals er schijnhuwelijken zijn, is dit duidelijk een schijnlijst."

Torfs liet zowel ten aanzien van het hoofdbureau als in de pers duidelijk blijken dat hij niet de intentie had om aan de verkiezingen deel te nemen. "Het zich zonder geldelijke reden onttrekken aan zijn ambt als voorzitter van een stembureau, is strafbaar", voegt Van Attenhoven daar nog aan toe.

Archieffoto

.

Nu in het nieuws