"De sporthal renoveren heeft geen zin meer"

Print

De sporthal renoveren heeft geen zin meer

Zele - Sporthal VHVD is een heet hangijzer in Zele. Het gemeentebestuur kocht de sporttempel over van de privé-eigenaar om de vele sportclubs zekerheid te bieden. Maar VHVD is versleten en 'tempel' is misplaatst.
De sporthal biedt onderdak aan tachtig procent van de Zeelse indoorsportclubs. Maar dat doen ze in erbarmelijke omstandigheden. Clubs schamen zich als thuisploeg om hun gasten te ontvangen. "Het gemeentebestuur pakt graag uit met de sportresultaten van Zelenaars", zegt XL Sport-voorzitter Wim Van Echelpoel. "Maar we moeten trainen in een onveilig, waterdoorlatend krot. De bouw van het gemeenschapscentrum liet veertig jaar op zich wachten. Moeten wij ook zo lang wachten?"

Freddy Massart van MASSART wil de indoorsport veilig stellen. Hij erkent dat VHVD versleten is en dat renoveren geen zin heeft.
"Tijdens de volgende bestuursperiode moet er werk worden gemaakt van een nieuwe sporthal. We zullen tot een consensus moeten komen over de plaats van inplanting, maar een nieuwe hal kan nooit zo groot zijn als VHVD.
Daarom moeten we creatief zijn met de aangeboden ruimte."

Die nieuwe sporthal komt wat CD&V betreft aan de Zandberg, naast het gemeenschapscentrum in aanbouw. "Cultuur en sport vormen zo een levendig geheel", zegt lijsttrekker Hans Knop. "Het verkeer wordt niet extra belast omdat de Zandberg vlak tegen de in- en uitritten van de Dendermondebaan in Zele ligt." Volgens sp.a.-Groen is die integratie net niet meer mogelijk "Alles gaat nu dubbel zoveel geld kosten", zegt Lynn Van Kerckhove (sp.a.-Groen) voorzichtig. "Misschien kunnen we toch beter de studie afwachten."

"Een studiebureau neemt VHVD onder de loep", zegt schepen van Financiën Guy De Roover (lijsttrekker ZDB). "Als er voldoende geld is, komt er een nieuwe sporthal. VHVD renoveren heeft geen zin."

Ook N-VA wil een nieuwe sporthal, maar wel in het centrum van Zele. "De site aan Zwarte Molenstraat en Oude Kouterdreef komt zeker in aanmerking", zegt Miranda Van Eetvelde.

Ook burgemeester Patrick Poppe (Open Vld) belooft een nieuwe sporthal, maar wil behelpen met VHVD tot de nieuwe er staat.
"Volgens de studie kan de sporthal nog tien jaar mee", verrast schepen van Sport Dirk De Mey (Open Vld). "De sportvloer is in goede staat en het dak vertoont geen lekken. We hebben een grondige inspectie gedaan en kleine euvels werden hersteld." De Mey wil net als Andreas Van Driessche (Vlaams Beleid) de resultaten van de studie afwachten. "Het is beter om de ligging behouden, want een nieuwbouw kost weer een pak geld", zegt Van Driessche.
"Maar de technische dienst van de gemeente had ook door de VHVD kunnen lopen om te zien wat er moet worden gerenoveerd. Daar is geen dure studie voor nodig."

"Wie de VHVD bezoekt, heeft genoeg aan gezond boerenverstand om te weten dat renoveren geen zin meer heeft", zegt Van Echelpoel. "Met 70000 euro had Zele al iets anders kunnen doen."

Johan Picqueur

Op de foto's: XL-Sport-voorzitter Wim Van Echelpoel in sporthal VHVD. Onze fotograaf maakte een korte wandeling door de sporthal.

FOTO'S: GEERT DE RYCKE

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio