6000 studenten in Thomas More Mechelen

6000 studenten in Thomas More Mechelen

6000 studenten in Thomas More Mechelen

Print
Mechelen - Aan de Thomas More-hogeschool Mechelen, met ook een campus in Sint-Katelijne-Waver, zijn maandag 6000 studenten aan het nieuwe academiejaar begonnen. Er zijn 10 procent meer nieuwe studenten ingeschreven dan vorig jaar.
Lessius bundelt de krachten met Katholieke Hogeschool Kempen. Thomas More is de nieuwe naam. En die heeft haar start niet gemist. "Ook in Mechelen groeien wij met tien procent", zegt diensthoofd communicatie Sylvie Van Dun. Vooral opleidingen die leiden naar een baan in het onderwijs en creatieve technische opleidingen zitten sterk in de lift.

Wie voor het onderwijs kiest, is zeker van een job en dat hebben de studenten aan de Mechelse hogeschool begrepen. Zo zijn er voor de opleiding leraar lager onderwijs 30 procent meer inschrijvingen, en voor die tot kleuteronderwijzer 34 procent. Nog opvallend is dat bedrijfsmanagement een toenemende instroom van 'ondernemende Nederlanders' kent. Onze Noorderburen vinden trouwens al langer de weg naar de Dijlestad. Van Dun: "Meer bepaald in onze zeer goed aangeschreven professioneler bachelor interieurvormgeving. Ook daar zien wij het aantal studenten opnieuw stijgen met 28 procent." Naast de goede reputatie van de opleiding zijn het voordelig inschrijvingsgeld en de goedkopere studentenkamers redenen om naar Vlaanderen af te zakken.

Het meest succesvol is het aantal inschrijvingen voor de professionele bachelor in ontwerp- en productietechnologie. Die maakt deel uit van het aanbod in de gerenommeerde campus De Nayer in Katelijne. "Dat was een kleine opleiding die spectaculair groeit", zegt Leo Schoeters. In het eerste jaar zitten er nu een zestigtal studenten. "Een stijging van 63 procent. De opleiding speelt perfect in op de leefwereld van onze jongeren, en dat is een van de verklaringen voor het succes", vertelt Schoeters.

SVH

Foto Marc Aerts

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio