Chris Van Den Durpel en Warre Borgmans krijgen rol in 'Marina'

Naast de al eerder bekendgemaakte hoofdrolspeler Matteo Simoni, zullen ook Chris Van Den Durpel, Warre Borgmans en Evelien Bosmans een rol spelen in de film 'Marina', die momenteel door Stijn Coninx wordt gemaakt. Op een persvoorstelling in Genk maandag, werd de hele cast voorgesteld die het verhaal zal spelen dat gebaseerd is op het leven van de Italiaans-Belgische charmezanger Rocco Granata.

tmas

Producent Eyeworks, dat als co-producers de broers Dardenne wist te strikken had de pers uitgenodigd in de voormalige mijngebouwen van Waterschei, waar in de jaren '50 duizenden Italiaanse immigranten neerstreken. Daarbij ook de familie van Rocco Granata, die hier naam en faam maakte met zijn muziek. De film 'Marina', genoemd naar het bekendste liedje van Granata, is geen biografie van de zanger, maar vertelt een universeel verhaal over het lief en leed van Italiaanse immigranten.

De hoofdrol wordt gespeeld door Matteo Simoni, eerder te zien in 'Zot van A', 'Weekend Aan Zee' en 'Rang 1'. Zijn vader in de film, Salvatore Granata, wordt vertolkt door Luigi Lo Cascio, bekend van 'La Meglio Gioventu'. De Italiaanse actrice Donatella Finocchiaro speelt de moeder. Rocco's 'grote liefde' in België is een rol voor Evelien Bosmans ('Groenten uit Balen', 'Red Sonja', ...). Haar vader in de film wordt gespeeld door Warre Borgmans. Chris Van Den Durpel figureert als manager van Rocco.

De film, die zowel in Italië als in Genk wordt opgenomen, zal in het najaar 2013 in de bioscoop te zien zijn.

Archieffoto: Warre Borgmans

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio