Opleidingen tot pastoraal werker en diaken worden populairder

Opleidingen tot pastoraal werker en diaken worden populairder

Opleidingen tot pastoraal werker en diaken worden populairder

Print
Dit werkjaar beginnen in het Nederlandstalige deel van het aartsbisdom negen nieuwe kandidaten aan de opleiding tot pastoraal werk(st)er of permanent diaken. Dat meldt het aartsbisdom maandag op de website Kerknet.be. Daarmee komt het totaal aantal kandidaten op 26. Twee van hen, Oscar Kinnaer en Marc Michiels, worden op 7 april 2013 door aartsbisschop Léonard tot permanent diaken gewijd.

Sinds drie jaar blijft de groep vrouwen en mannen die pastoraal werk(st)er of permanent diaken wil worden, groeien, aldus het aartsbisdom.

"Het is opmerkelijk vast te stellen dat de Kerk niet meteen de meest gunstige periode doormaakt en precies in diezelfde periode toch heel wat mensen zich aandienen om permanent diaken of pastoraal werk(st)er te worden", legt Kristof Struys uit, bisschoppelijk vicaris voor de opleidingen.

Geloofwaardigheid

Volgens Struys kiezen de mensen voor de opleiding omdat ze merken dat de Kerk het moeilijk heeft om het christelijk geloof in deze tijd geloofwaardig te maken, terwijl ze ervan overtuigd zijn dat het evangelie een grote waarde heeft en het leven van Jezus een inspiratie kan zijn voor veel mensen.

"Hun motivering raakt met andere woorden de kern van de zaak: het leven van Jezus en zijn boodschap van liefde voor mensen in deze tijd", besluit Struys.

Vorig werkjaar waren er 25 kandidaten in opleiding. Drie van hen ontvingen het attest van pastoraal werk(st)er.

Belga

Foto: PN

MEEST RECENT