Lokeren

Lokeren en Leuven delen de punten

Lokeren en Leuven delen de punten

Lokeren en Leuven delen de punten

Print
Zaterdagavond stond het duel tussen Lokeren en OH Leuven op het programma. De toeschouwers werden getrakteerd op een aangenaam kijkstuk met twee ploegen die wilden voetballen. Al kwam de thuisploeg toch nadrukkelijker in beeld met Patosi in een hoofdrol. Toch kon Leuven twee keer een voorsprong inhalen. Het werd 2-2.

Ibou en Ngolok testten tijdens de opwarming maar waren toch niet fit genoeg om te starten. Zo kwamen Brogno en Karuru bij Leuven voor het eerst dit seizoen aan de aftrap. Ook bij Lokeren een debutant met Mokulu. Hij viel al wel in, maar was er voor de eerste keer vanaf de start bij. De thuisploeg startte het gretigst en kreeg ook meteen kansen.

Na twee minuten was er al een vrijeschop met Galitsios, Taravel kon koppen, maar Bailly pakte. Iets minder dan vijf later was er een stevige uithaal van Persoons uit de tweede lijn, Bailly zat er met een hand tussen. Het overwicht van Lokeren herstelde zich in een meer evenwichtige eerste helft. Met ook een kans voor OHL. Ogbu kon fors afdrukken, de bal likte ook nog de buitenkant van de paal, maar ging er dus niet in. Patosi was opvallend aanwezig in de eerste periode. Na 20 minuten besloot hij in het zijnet en voorbij het half uur bediende hij Harbaoui, die kon maar half koppen.

Eerste treffer voor Mokulu

Lokeren was de eerste ploeg die gevaarlijk was na de rust. Een hoekschop met Patosi, gevolgd door een kopbal van Taravel werd door Brogno van de lijn gehaald. Bijna op het uur verstuurde Taravel een lange bal die bij Mokulu kwam. De flankspeler dook de zestien in en versloeg Bailly in twee keer. Leuven ging op zoek naar een gepast antwoord. Op een hoekschop kon Raymaekers gelijkmaken. Mijat Maric raakte de bal half en de centrale verdediger profiteerde en trapte de gelijkmaker binnen.

De wedstrijd bleef goed over en weer gaan. Twintig minuten voor tijd trapte Harbaoui vol op de paal. Het regende nog kansen voor Lokeren, met twee keer Patosi en dezelfde Zuid-Afrikaan met een vrijeschop een kwartier voor tijd die door Bailly van onder de lat moest worden gehaald.

Lokeren werd toch nog beloond, De Pauw zette voor, Harbaoui half en dan kwam de bal bij de net ingevallen Milos Maric, die kapte zijn man uit en trapte van dichtbij binnen. Maar in de slotfase gaf de thuisploeg de overwinning nog uit handen. Persoons trapte de bal in de voeten van Vanaudenaerde, die bediende Geraerts die Copa kon verslaan met een schot laag in de rechterbenedenhoek. En zo werd het dus nog 2-2.

Toeschouwers: 5.588

Scheidsrechter: Nicolas Laforge

LOKEREN: Copa, Galitsios, Taravel, Mijat Maric, De Bock, Overmeire, Persoons, De Pauw Patosi, Harbaoui, Mokulu.

OH LEUVEN: Bailly, Vanaudenaerde, De Roeck, Gislason, Raymaekers, Thompson, Geraerts, Van Goethem, Karuru, Ogbu, Brogno.

Vervangingen: 71' Brogno door Buysens, 77' Ogbu door Pouga, 80' Mokulu door Milos Maric, 84' Thompson door Azevedo, 88' Patosi door Saglik.

Doelpunten: 58' Mokulu 1-0, 64' Raymaekers 1-1, 81' Milos Maric 2-1, 87' Geraerts 2-2.

Gele kaarten: 36' Thompson (voet vooruit), 54' Gislason (trekfout), 85' Galitsios (obstructie), 90' Raymaekers (duwfout).

Stef van Overstraeten

Foto: Belga