Waasland-Beveren houdt punt thuis tegen Lierse

Waasland-Beveren houdt punt thuis tegen Lierse

Waasland-Beveren houdt punt thuis tegen Lierse

Print
Waasland-Beveren hield in extremis toch nog een punt thuis tegen Lierse. De matige partij die al te veel onderhevig was aan foute passes en balverlies eindigde op 1-1. Het zag er nochtans lange tijd anders uit want Lierse klom al vroeg in de wedstrijd na een betwistbare strafschop op voorsprong en deed er in de tweede helft ook alles aan om die voorsprong met hand en tand te verdedigen.

De beide ploegen begonnen gretig aan de partij maar het was de thuisploeg die het overwicht had. Eerst kreeg Ladriere een goede schietkans maar zijn schot miste de goede richting. Even later moest Sels gepast tussenkomen op een voorzet van Shish.

Het was echter Lierse dat tegen de gang van het spel in op een counter de openingstreffer kon scoren. Yasser zette zich door op de flank en Doumbia kreeg na het duel een strafschopfout aangerekend door scheidrechter Loeman. Okka liet Clepkens kansloos.

In de slotfase van de eerste helft kregen de beide ploegen nog kansen om te scoren maar Lierse ging met een gevleide voorsprong de rust in.

Koude douche

Na de rust nam de thuisploeg de wedstrijd in handen en kreeg het ook tal van kansen om de gelijkmaker te scoren maar het faalde in de afwerking of het stootte op een erg secure doelman Sels. El Gabas bezorgde de Freethiel bijna een koude douche maar zijn schot ging via de bovenkant van de lat over. Toen Badash in de slotfase alsnog kon tegenscoren ontplofte de Freethiel en kreeg de thuisploeg waar het recht op had.

Waasland-Beveren: Clepkens, Lardenoit,Doumbia, Belhocine, Sish, Sibum, Farssi, Seoudi (65' Da Silva), Ladriere (46' Lepoint), Plut (46' Cavens), Badash.

SK Lierse: Sels, Heymans, Bidaoui (88' Claes), Yasser, Okka, Dachelet, Wils, Lambot, Hazurov (65' Adesanya), Bourabia, Menga (80' El Gabas).

Doelpunten: 23' Okka (0-1 via strafschop), 87' Badash (1-1)

Gele kaarten: 60' Farssi, 77' Adesanya, 80' Menga.

Toeschouwers: 3.000

Scheidsrechter: Sam Loeman

ENCA

Foto: Belga

Meer voetbalnieuws