Beerschot blijft oppermachtig

Beerschot blijft oppermachtig

Beerschot blijft oppermachtig

Print
Beerschot blijft de overwinningen opstapelen en won nu voor de vierde maal op rij. Dit keer moest Kortrijk het onderspit delven.

Beerschot nam onmiddellijk het initiatief met vlotte combinaties en aanvallende acties. Die drang naar voor werd vrij snel beloond met een doelpunt. Losada mocht op links een vrijschop nemen. Hij trapte de bal richting tweede paal, waar drie ploegmakkers de lucht ingingen, maar het was uiteindelijk centrale verdediger Frédéric Brillant die voorbij Keet kopte: 1-0.

Even nog drong Beerschot verder aan, maar daarna viel het vlotte spel op het middenveld stil. Kortrijk profiteerde niet. Het had wel iets meer balbezit en het spel evolueerde meer richting Beerschotdoel, maar uitgespeelde kansen waren er niet. Doelman Van Langendonck, vervanger van de geschorste Stijnen, toonde zich bovendien erg autoritair op hoge ballen en terugspeelballen.

Met de rust in zicht was het opnieuw Beerschot dat de bovenhand nam en wel voor gevaar zorgde voor Kortrijkse doel. De beste kans was voor Mununga, maar hij stiftte de bal over het doel en weg was de kans. Pas in blessuretijd van de eerste helft kreeg Kortrijk een eerste mogelijkheid, maar Dejaegere schoot voorlangs.

Negen man

Na de rust moest Kortrijk uit een ander vaatje tappen wilde het kans maken op puntenwinst. De Kerels probeerden het tempo op te trekken, gingen steviger in duels en trokken meer overtuiging ten aanval. Dat leverde een aantal hoekschoppen op, maar echte kansen bleven uit, tot Nfor centraal Dejaegere vrijspeelde. Alleen voor Van Langendonck miste hij niet en zette de ploegen opnieuw op gelijke hoogte.

François kwam Mununga vervangen en bij zijn eerste balcontact speelde hij Losada aan. Mulemo haalde driest Losada onderuit. Strafschop en tweede geel voor Mulemo. Losada trapt de strafschop binnen 2-1. De invalbeurt van Koussalouka was minder succesvol, want na één minuut zag hij tegen rood aan voor fout op Losada. Wuytens pegelde op aangeven van François nog tegen de onderkant van de lat en Coulibaly kopte een wenkende kans over.

Zo werd het nog bibberen tegen negen man.

BEERSCHOT: Van Langendonck, Öztürk, Brillant, Mikulic, Nyoni, Ojo, De Decker, S. Wuytens, Mununga, Losada, Coulibaly

KV KORTRIJK: Keet, Martin, Reynaud, Zukanovic, Mulemo, De Jaegere, De Mets, Pavlovic, Oussalah, Nfor, Chavarria

Vervangingen: 71' Mununga door François, 79' Martin door Wijns, 79' De Mets door Koussalaouka

Doelpunten: 9' Brillant 1-0, 60' Dejaegere 1-1, 74' Losada 2-1 (strafschop)

Gele kaarten: Öztürk (fout), Oussalah (fout), Ojo (fout), Chavarria (spelbederf), Mulemo (fout)

Rode kaarten: 72' Mulemo (fout, tweede geel), 80' Koussalouka (fout)

Scheidsrechter: Lardot Jonathan

Toeschouwers: 7.411

HF

Foto: PN

Meer voetbalnieuws