Audiovisuele reisreportage over Kroatië

Audiovisuele reisreportage over Kroatië

Audiovisuele reisreportage over Kroatië

Print
Essen - Op dinsdag 25 september 2012 om 20 uur organiseert Davidsfonds en vtb Kultuur een reisverslag over Kroatië. De avond wordt begeleid door Jan en Rita Thienpont-Vanden Brande.
"We laten in deze audiovisuele montage de verscheidenheid van Kroatië zien", zegt Jan Thienpont. "Kroatië heeft een rijk cultureel erfgoed en een wonderbaarlijke natuur. In het noorden van het land is de Oostenrijkse invloed merkbaar. Naast de sfeervolle hoofdplaats Zagreb vindt men er talrijke charmante barokke stadjes. De provincie Slavonië in het oosten, is het meest landelijke en rustige deel van het land. Het kent nog maar weinig toerisme en ligt klaar om ontdekt te worden. In het heuvelachtige Istrië, grenzend aan Italië, getuigen de stijlvolle oude steden van een Romeins, Byzantijns en Venetiaans verleden." "De grillige en bergachtige kust van Dalmatië, bestrooid met vele eilanden, kent een aaneenschakeling van uitmuntende historische plaatsen en drukke vakantiebestemmingen tot aan de ommuurde stad Dubrovnik", vult Rita Vanden Brande aan. "En niet ver achter de kustlijn trekken boeiende nationale parken vele natuurliefhebbers aan. Kroatië verzamelt alles in zich wat een reiziger kan dromen, met een vriendelijke bevolking en de zon als extraatje."

Waar? GC De Oude PastorijWanneer? dinsdag 25 september om 20u00 Toegangsprijs: € 5 - € 4 Organisatie: vtbKultuur en Davidsfonds

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio