KV Mechelen verslaat Bergen met verdiende 3-0

KV Mechelen verslaat Bergen met verdiende 3-0

KV Mechelen verslaat Bergen met verdiende 3-0

Print
KV Mechelen heeft zijn matige start doorgespoeld na een 6 op 6. Gisterenavond maakte het komaf met het Bergen van Enzo Scifo, vooral dankzij een wervelende tweede helft. Uitblinkers bij de thuisploeg waren Diabang en Destorme.

Al na tien seconden waren de bezoekers bijna op achtervolgen aangewezen. Een diepe bal van De Witte werd met een kopbal van Junker verlengd tot bij Cordaro. De vleugelaanvaller kwam oog in oog te staan met Werner maar spaarde zijn ex-ploeg van de vroegste openingsgoal van het seizoen door zijn schot voorlangs te mikken. Bergen reageerde met schoten van Jarju en Nicaise die het kader misten.

Met de rust in zicht verwaterde het spel wat. Destorme besloot toch nog eens zijn kans te gaan met een lage schuiver die voorlangs ging maar een attente Diabang volgde goed en prikte de 1-0 van dichtbij binnen.

Beloning

Na de pauze was het Bergen dat al in de eerste minuut dichtbij de gelijkmaker kwam. Pacovski kon een mooie krul van Matthys nog net keren maar had geluk dat Zola de rebound van dichtbij naast werkte. De thuisploeg nam het roer al snel terug over en werd daar niet veel later voor beloond. Van Gijseghem werkte een voorzet van Cordaro weg in de voeten van Diabang en die kreeg zo zijn tweede van de avond op een schoteltje aangeboden.

De geruststellende voorsprong werkte bevrijdend voor het team van Van Veldhoven dat vrank en vrij op zoek ging naar meer. Eerst werd een scherp aangesneden voorzet van Cordaro nog spectaculair tegen de lat gewerkt door Junker mar nog voor het uur stond het toch 3-0. Deze keer kroop Diabang in de rol van aangever met een voorzet die door Henkens in de bots tegen de netten werd gewerkt.

Bergen, dat al in de touwen lag, zag even later Nicaise nog uitgesloten worden met zijn tweede gele kaart en mocht van geluk spreken dat de score niet hoger opliep in het laatste halfuur. Invallers Pedersen en Van Tricht kwamen nog dicht bij de vierde treffer maar het bleef bij een dik verdiende 3-0.

Doelpunten: 45' en 49' Diabang 1-0 en 2-0, 58' Henkens 3-0

Gele kaarten: 23' Sapina (trekfout), 39' Cordaro (tackle), 44' Nicaise (duwfout), 65' Nicaise (tackle)

Rode kaart: 65' Nicaise (2x geel)

Scheidsrechter: Verbist

Toeschouwers: 9.500

ThSt

Foto: Belga

Meer sportnieuws