EK judo voor junioren: Belgen pakken nog twee medailles

EK judo voor junioren: Belgen pakken nog twee medailles

EK judo voor junioren: Belgen pakken nog twee medailles

Print
De Belgische deelnemers hebben zaterdag uitstekend gepresteerd op de tweede dag van het EK judo voor junioren (U20) in het Kroatische Porec. Lola Mansour behaalde goud in de klasse tot 70 kg, in de categorie tot 63 kg was Lise Luyckfasseel (foto) goed voor brons.

Mansour won haar vier kampen met ippon. Eerst schakelde ze de Spaanse Sara Grandal Gonzalez uit, daarna moest de Nederlandse Michelle Schellekens er aan geloven, in de halve finales was Mansour te sterk voor de Roemeense Lorena Podelenczki en in de finale ging de Kroatische Barbara Matic voor de bijl.

Luyckfasseel won haar openingspartij met ippon van de Bosnische Zorana Malbasic en haalde het een ronde later met yuko van de Italiaanse Simona Abate. In haar derde partij vloerde ze de Wit-Russische Daniela Kazanoi met yuko, maar in de halve finales bleek de Française Margaux Pinot te sterk. In de strijd om het brons haalde Luyckfasseel het na beslissing van de scheidsrechters van de Bosnische Aleksandra Samardzic.

Vrijdag al had Adrien Quertinmont goud veroverd in de klasse tot 55 kg. Zondag komen ook nog Toma Nikiforov (-100) en Ann-Sophie Meeuwissen (-78) op de tatami.

Belga

Foto: PN

Meer sportnieuws