Anderlecht klopt Zulte Waregem

Anderlecht klopt Zulte Waregem

Anderlecht klopt Zulte Waregem

Print
Landskampioen Anderlecht is zaterdag op de achtste speeldag in de hoogste voetbalklasse met 2-3 gaan winnen op het veld van Zulte Waregem. In een aangenaam kijkstuk was het Tom De Sutter die de Brusselaars in de slotfase net zoals vorig jaar de drie punten bezorgde. "Mocht ik hier spelen, dan scoor ik om de twee weken", lachte hij.

Essevee kwam aan de Gaverbeek na acht minuten op voorsprong via Trajkovski, die een voorzet van De Fauw perfect in doel knikte. Anderlecht reageerde op het halfuur via de onvermijdelijke Mbokani, na een vrijwel identieke spelfase als de 1-0. Jovanovic zette perfect voor, de Congolees kopte de gelijkmaker binnen.

Blunder

Na de pauze waren het de Brusselaars die iets voor het uur op voorsprong klommen. Het was de nog geen minuut ingevallen Yakovenko die de 1-2 lukte. Lang kon Paars-Wit echter niet van die voorsprong genieten, in de 64ste minuut hingen de bordjes immers opnieuw in evenwicht. Naessens was attent nadat een bal tegen de lat was gegaan en tikte amper tien seconden na zijn invalbeurt de 2-2 in doel.

De partij leek op een gelijkspel te gaan eindigen, maar vier minuten voor affluiten blunderde Bossut. De Essevee-goalie ging onder een voorzet van Jovanovic door, waardoor Tom De Sutter makkelijk in doel kon koppen.

Het duel eindigde zo net als vorig seizoen op 2-3, ook toen was De Sutter matchwinnaar in de slotfase.

In de stand komt Anderlecht (zestien punten) voorlopig terug tot op één punt van leider Club Brugge. Essevee is vierde (dertien punten).

ZULTE WAREGEM: Bossut, De Fauw, D'Haene, Colpaert, De Jonghe, Berrier, Malanda, Delaplace (63' Naessens), Lendric (59' Habibou), Trajkovski (46' Hinostroza), Hazard

ANDERLECHT: Proto, Gillet, Kouyaté, Nuytinck, Deschacht, Biglia, Kanu, Bruno (55' Iakovenko), Jovanovic, De Sutter (88' Klejstan), Mbokani

Doelpunten: 8' Trajkovski 1-0, 31' Mbokani 1-1, 57' Iakovenko 1-2, 64' Naessens 2-2, 86' De Sutter 2-3

Gele kaarten: Mbokani, Naessens, Proto, Gillet, Colpaert

Scheidsrechter: Gumienny

Toeschouwers: 10.024

Belga/Eddy Soetaert

Foto: Belga

Meer voetbalnieuws