Duizenden motards verzamelen aan Atomium tegen Europese keuring

Duizenden motards verzamelen aan Atomium tegen Europese keuring

Duizenden motards verzamelen aan Atomium tegen Europese keuring

Print
Ongeveer 2.400 motards, hoofdzakelijk uit Nederland, hebben zaterdag rond 13 uur verzameld aan het Brusselse Atomium om te protesteren tegen een Europese keuring voor gemotoriseerde tweewielers die op stapel staat. Dat meldt een commissaris van de lokale politie Brussel-Hoofdstad/Elsene ter plaatse. De organisatoren telden 6.000 deelnemers.

De motorrijders manifesteren tegen een verplichte keuring van moto’s. Ze verwijzen onder meer naar de MAIDS-studie, waaruit blijkt dat slechts 0,3 procent van de ongevallen met motorfietsen te wijten is aan een technisch defect van de motorfiets. Bovendien zou in Europese landen waar wel al een keuring voor motorfietsen is, geen noemenswaardige verschillen te constateren zijn in de ongevallenstatistieken.

De protestrit richting Atomium is een organisatie van de motorverenigingen MAG Nederland en MAG België. Rond 13.15 uur startten er een reeks toespraken aan de voet van het Atomium. "We zullen het niet opgeven om tegen deze idiote regels te blijven protesteren. We willen, als motards, onze vrijheid terug", aldus Theo Beeldens van MAG België.

In Brussel is er nog een tweede manifestatie van motards in de Wetstraat. Volgens de politie hebben daar vooral Belgische motorrijders verzameld. Aan het Atomium zijn het hoofdzakelijk Nederlanders, klinkt het.

Belga

Foto: Belga

Nu in het nieuws