‘Sing for the climate’ top met 1.500 deelnemers

Print

‘Sing for the climate’ top met 1.500 deelnemers

Mortsel - Er waren er meer dan 400 geregistreerd, maar uiteindelijk zongen liefst 1500 Mortselaars zaterdag mee met ‘Sing for the climate’. “Mortsel is daarmee absolute top in Vlaanderen”, aldus een tevreden burgemeester Ingrid Pira (Groen).
l ‘Sing for the Climate’ vond plaats op meer dan 100 plaatsen en was een organisatie van 11.11.11 in samenwerking met Nic Balthazar en de Klimaatcoalitie. Het doel? Het probleem van de globale klimaatverandering in de kijker zetten en iedereen oproepen om er iets aan te doen. Acteur Dimitri Leue zette in Mortsel alvast zijn beste beentje voor. Hij nam de 1500 zangers op sleeptouw en zorgde ongetwijfeld voor een geslaagde filmopname. Een compilatie van alle gemeentelijke acties reist weldra door naar de volgende klimaattop.

“We dachten dat ons Stadsplein veel te groot ging zijn. Maar niets was minder waar. Het stond hier werkelijk bomvol.Vroeger waren het een paar zielsgenoten die de klimaatverandering aanvochten, vandaag bewijzen we dat de bewustwording bij een zeer brede laag van de bevolking, over de politieke partijgrenzen heen, erg groot is”, vertelt burgemeester Pira. “De mensen beseffen dat ze met hun rug tegen de muur staan. Ik denk dat het nu ook erg snel kan gaan. Volgens mij staan we voor een revolutie."

Seppe SLAETS

Foto Wim HENDRIX

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio