Schade in Haren loopt zeker op tot 1 miljoen euro

Schade in Haren loopt zeker op tot 1 miljoen euro

Schade in Haren loopt zeker op tot 1 miljoen euro

Print
De schade door de rellen in Haren van vrijdagavond bedraagt één of enkele miljoenen euro's. Dat blijkt uit een schatting van het Nederlandse Verbond van Verzekeraars zaterdag.

De organisatie raadt gedupeerden aan contact op te nemen met hun verzekeraar. Verzekeraars zullen er volgens het verbond alles aan doen om de schade die ze vergoeden in rekening te brengen bij de veroorzakers van de schade.

"Te weinig politie"

Zaterdagmiddag vond er een speciale bijeenkomst plaats in Haren voor de inwoners. Zij kregen de kans om met burgemeester Rob Bats van Haren en de Groningse korpschef Oscar Dros van gedachten te wisselen over de rellen in de nacht van vrijdag op zaterdag. Alleen de bewoners van de zwaarst getroffen straten waren uitgenodigd. De bijeenkomst was besloten.

Volgens veel bewoners was er in het begin van de avond te weinig politie op de been. Toen de rellen rond 21 uur uitbraken, stond de mobiele eenheid volgens hen machteloos tegenover de rellende meute. Een 20-jarige vrouw uit Haren, die op kamers woont in Utrecht, zei dat zij en haar kamergenoten al 2,5 week geleden via Facebook waren uitgenodigd voor het feest. "Iedereen wist wat er te gebeuren stond. Hoe kan het dat gemeente en politie dan pas 3 dagen vooraf maatregelen nemen?"

Er zijn ook inwoners die politie en gemeente niets verwijten, aldus een bewoner aan de Rijksstraatweg, een van de plekken waar hevige rellen waren. "Er is maar één schuldige en dat is de relschopper."

De hele zaterdag was er nog opvallend veel politie en mobiele eenheid op de been in het centrum van Haren.

Belga

Foto: ANP

.

Nu in het nieuws