Alle technieken duurzame energie onder een dak

Alle technieken duurzame energie onder een dak

Alle technieken duurzame energie onder een dak

Print
Arendonk - Energieconcepten opende vrijdag, in aanwezigheid van Minister-President Kris Peeters, de eerste energy concept store aan de Espendonk in Arendonk. De firma hecht veel belang aan het op elkaar afstemmen van de diverse technieken om te komen tot CO2-neutraal wonen.

De nieuwe concept store is uniek in België. Het project combineert naast de klassieke zonnepanelen, alle voorhanden zijnde technologieën als zonneboilers, warmtepompen, balansventilatie, pelletkachels, isolatie en houtskeletbouw om te komen tot een volledig CO2-neutrale winkel.

Initiatiefnemer van de concept store is Arendonkenaar Manu Leys. "Ik ben al vijftien jaar bezig in de wered van hernieuwbare en duurzame energie en heb altijd getracht iets verder te denken dan enkel de klassieke zonnepanelen. Het concept vanwaar ik vertrek is het idee 'zeg me wat je wil investeren en wat je wil besparen en we zoeken een oplossing'", zo licht Manu Leys zijn aanpak toe.

"De concept store die we vandaag openen is een uniek concept waarbij de mensen een prima idee krijgen wat er zoal bestaat in de wereld van duurzame energie. Dat gaat van een GSM-lader op zonne-energie tot douchewarmte-terugwinning. En wie echt milieubewust tot bij ons wil komen, kan zijn elektrische wagen opladen aan de oplaadpaalvoor onze deur."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio