Tom Van Asbroeck: "Jammer, want had kunnen winnen"

Tom Van Asbroeck: Jammer, want had kunnen winnen

Tom Van Asbroeck: "Jammer, want had kunnen winnen"

Print
"Ontgoocheld en tevreden", lachte Tom Van Asbroeck, die zaterdag in Valkenburg voor de eerste Belgische medaille bij de beloften zorgde sinds Johan Vanummeren in 2003 in het Canadese Hamilton.

"Ontgoocheld omdat ik had kunnen winnen. Als ik het wiel van Jasper Stuyven en Kenneth Vanbilsen niet kwijtgeraakt was, zou ik er niet ver naast geweest zijn. Maar da's de koers, hé. Zo'n dingen gebeuren en dus moet ik ook tevreden zijn met een mooie derde plaats in een WK. Dat is alvast niet slecht voor een jongen die in feite niet meer dan een kermiscoureur was toen hij bij Van der Vurst Cycling Team fietste en zo af en toe met een wildcard kon deelnemen aan de beloftenklassiekers."

"Na mijn zege vorig jaar in de Omloop Het Nieuwsblad, kon ik mijn profcontract bij Topsport Vlaanderen-Mercator tekenen dankzij Walter Planckaert. Met mijn snelle benen won ik dit jaar al twee wedstrijden. De Beverbeek Classic op de openingsdag van het seizoen en op elf juli de GP van de Stad Geel."

"Het was als snelle spurter die een lastige wedstrijd kan overleven dat bondscoach Jean-Pierre Dubois me geselecteerd had voor Valkenburg. Tijdens de briefing voor de wedstrijd had hij me gezegd dat ik me mocht wegstoppen in de buik van het peloton om zo geen krachten te verspillen. En als het met een spurt zou eindigen, moesten de andere jongens van de ploeg als mijn gangmaker dienen. Alles verliep perfect, op dat ene foutje na. Maar een derde plaats in een WK is ook niet te versmaden in de verdere uitbouw van mijn carrière."

MEEST RECENT